school_of_athens2
Workshop
INTRODUCTIE TOT DE HELLENISTISCHE ASTROLOGIEOverzicht van de te bespreken onderwerpen:
-
planeten: benefic en malefic (maar dan iets “moderner” gedefinieerd...)
- invloed van
sect (ben je overdag of 's nachts geboren? Mars overdag is niét hetzelfde als Mars 's nachts; idem voor Saturnus, en ook voor de benefics!
- "
Thema Mundi": de "horoscoop van het ontstaan van de Wereld": herbergt waarom welke planeet over wat teken heerst, en verklaart het harmonische/disharmonische van de klassieke (majeure) aspecten.
- de 12
plaatsen (huizen): hun oorspronkelijke betekenissen, en de invloed van kardinaal/opvolgend/vallend, mbt kracht van een planeet.
- waarom zijn sommige huizen "
goed", en andere "slecht" (zoals 6 (ziekte) of 8 (dood) bv).
-
aspecten: verschil tussen heel-teken- en graad-aspect, superieure en inferieure aspecten, en de overwinnende planeet; bonificatie en mishandeling...
- en meer! (o.a. oefeningen en voorbeelden voor de deelnemers)

Op latere datum wordt een vervolg voorzien waar o.a. de Hellenistische Loten (vandaag de dag beter bekend onder de (foute) noemer "Arabische Punten" besproken worden; de (belangrijke) interpretatieve meerwaarde van Gelukspunt en Geestespunt (denk: "Fatum" en "Vrije Wil" respectievelijk!); de logica àchter de verschillende berekeningsformules zodat je ze gemakkelijk voor jezelf kan reproduceren; het belang van dispositors hierbij...
En nog verder: voorspeltechnieken zoals "Releasing of the Bonds", of "Zodiacale Ontzetting" (ontzetting: lees "bevrijding" :-) ).

We werken
van 10 tot 16u, met een uurtje middagpauze. Lunchpakket meebrengen, en schrijfgerief!; koffie, tee en water zijn ter plekke voorzien.
Kostprijs: 135,-Eu voor het WE van 1 en 2 feb. 2014, cursusnota's inbegrepen.
Adres: nog steeds Geulincxstraat 21, 2060 Antwerpen.
Graag op voorhand inschrijven via mail (
[email protected]) of telefoon (03/4496194); betalen aan de deur of per voorafgaande overschrijving (wel bewijsje meebrengen, dan).


terug naar
kalender